Kemi

lambert-beers lov

22. september 2012 af omega1991 (Slettet)

Jeg skal beregne ekstinktionsfaktoren,e, og jeg har følgende oplysninger:

1mg/100ml opløsning der absorberer 88,24% af det indkomne lys ved λ=260 nm

standardcelle med l = 1cm

 

A = log10(I0/I) = e*l*c

Hvordan gør jeg det med disse informationer?

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2012 af placebo321 (Slettet)

 

Du kender forholdet I0/I, da det oplyses, at 88,24 % procent absorberes. Du kender koncentrationen c, da denne er 1 mg/ 100 ml. Dette skal dog omregnes til mol/L. Til at beregne stoffets stofmængde, må du kende stoffet, hvilket du ikke har oplyst. Kuvettebredden l er 1 cm.

Indsæt disse informationer i ligningen og løs den mht. e


Svar #2
22. september 2012 af omega1991 (Slettet)

Kan jeg indsætte 88,24 som I0/I ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2012 af placebo321 (Slettet)

Nej. Du skal sætte 88,24/100, da 88,24 har enheden %.


Svar #4
23. september 2012 af omega1991 (Slettet)

Mit stof vejer 165 g/mol hvordan skal jeg bruge det?


Svar #5
23. september 2012 af omega1991 (Slettet)

Fandt ud af det. Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2012 af placebo321 (Slettet)

Brug det til at beregne stofmængde n med formlen

n = m/M

Herefter findes stofmængdekoncentrationen, som senere indsættes i Lambert-Beers lov, med formlen

c = n/V


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2012 af placebo321 (Slettet)

#3

Rettelse:

100/88,24

idet I0 = 100 og I = 88,24


Skriv et svar til: lambert-beers lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.