Fysik

Beregn den samlede ladning.

22. september 2012 af hypernova (Slettet)

"I et såkaldt sky-jord-lyn bevæger elektroner sig fra jordoverfladen op til tordenskyen.

Strømstyrken i lynet kan være op tik 200 kA, og lynudladningen kan tilsvarende vare fx. 0,13 ms.

Beregn den samlede ladning i lynet."

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre. Derfor vil jeg være meget taknemlig, hvis en venlig sjæl vil forklare mig, hvad jeg skal :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af peter lind

Strømstyrke*tid = ladning


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2012 af mathon


              ladning måles i As     Amperesekunder også kaldet C(oulomb)

 

                             Q = I • s = (2·105 A) • (1,3·10-4 s) = 26 As = 26 C


Svar #3
22. september 2012 af hypernova (Slettet)

Mange tak! Nu giver det mening :-)


Skriv et svar til: Beregn den samlede ladning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.