Matematik

Eksponentiel funktion benzinforbrug

23. september 2012 af madsfck (Slettet) - Niveau: B-niveau

For en bestemt bil har man undersøgt benzinforbruget ved forskellige hastigheder.
I nedenstående tabel er benzinforbruget angivet for en strækning på 100 km.

 

Hastighed (km/time)

                                                          70    120

Benzinforbrug (liter pr. 100 km)

                                                          6,2   11,0


Det antages, at benzinforbruget er en eksponentielt voksende funktion af hastigheden.

• Bestem en regneforskrift for benzinforbruget som funktion af hastigheden.

 

Nogle der lige vil hjælpe mig med denne regneforskrift, jeg har siddet med den længe nu og kan stadig ikke fat noget af den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Sá antager man, at hvis y er benzinforbruget og x er hastigheden (målt i de angivne enheder), så er

y = f(x) = b · ax

Benyt de to opgivne datapunkter til at bestemme a og b.

f(70) = 6,2  og   f(120) = 11,0 .


Svar #2
23. september 2012 af madsfck (Slettet)

Tak, da jeg er nybegynder angående matematik programmet TI Nspire, er der så ikke lige en, der kan forklare hvordan jeg skal finde regneforskriften ved hjælp af Nspire?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af Snick (Slettet)

I forlængelse:

Hvor a = (x- x1)√(y/ y1)og

&

b = y1 / ax1

Mvh Snick


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion benzinforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.