Kemi

Negativ pH?

24. september 2012 af Roselina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne pH for 0,015 M HCl, og har gjort følgende:

pH=1/2(-7-log(0,015))= -2,58805

Det kan da ikke være rigtigt. Hvad gør jeg galt?


Svar #1
24. september 2012 af Roselina (Slettet)

Okay... Forkert formel...

Jeg er dog staidg ikke kommet meget videre. For stærke syrer gælder pH=-log(H3O+)

Hvad skal det betyde... Hvordan regner jeg med det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2012 af Casabonn (Slettet)

Hvad er din pKs?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af dnadan (Slettet)

Nej, det gælder altid at pH=-log(H3O+), men for stærke(monoprote) syrer gælder det pH=-log(c)


Svar #4
24. september 2012 af Roselina (Slettet)

Okay, så det gælder at pH=-log(0,015)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2012 af mathon

   Ja
               pH = (1/2)•(pKs - log(cs))       gælder kun for svage syrer med pKs > 4

                                                          dvs med en dissociationsgrad α<0,01 for en 1 M opl.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2012 af mathon

alment
               pH = -log(α•cs)

hvor
              cs•α2+ Ks•α - Ks = 0          0 < α ≤ 1        Ks = 10-pKs


Skriv et svar til: Negativ pH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.