Matematik

Cirkel & linje

24. september 2012 af mimok (Slettet)

2. bestem koordinaterne til eventuelle skæringspunkter mellem cirklen C og linjen m, når
1. c: x^2+y^2+4x-8y=5 og m: 13x+7y=11

Jeg skriver det kort, da der er mange udregninger:

(x+2))^2+(y-4)^2 = 25 =>

(x+2))^2+(-(13/7)x + (11/7)-4)^2 <= >

109x^2 + 319x -370 = 0

jeg har beregnet diskriminanten:

d=263081

og jeg har fået x=0.8895 og x=-3,816

er dette rigtigt indtil videre?

Jeg føler jeg har fået nogle forkerte x-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

Det er korrekt.


Skriv et svar til: Cirkel & linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.