Matematik

Differentiering af udtryk

25. september 2012 af Figes (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Givet funktionen z = cos(x + y), hvor x(t) = t2 og y(t) er en differentiabel funktion.

Hvordan jeg jeg differentiere denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af peter lind

dz/dt = (∂z/∂x)*dx/dt+(∂z/∂y)dy/dt


Svar #2
25. september 2012 af Figes (Slettet)

Har du evt en mere pædagogisk forklaring? :)

SKal jeg indsætte x = t^2 og y = y(t ) ? 

 

Hvis ja hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af peter lind

Det er en formel, som er nem at bruge og som jeg regned med du kendte. Du kan også gøre som du foreslår i #2


Svar #4
25. september 2012 af Figes (Slettet)

Vil du  forklare formlen i #1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2012 af peter lind

Der skal en hel del matematik til at vise at den gælder, så det vil jeg ikke især da du kan undgå at bruge de,n og det formodentlig ikke er meningen, at du skal bruge de


Svar #6
25. september 2012 af Figes (Slettet)

Måske bare hvad de enkelte udtryk står for?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2012 af peter lind

∂z/∂x betyder at du skal differentiere funktionen z med hensyn til x. y skal betragtes som en konstant. Her ∂z/∂x = -sin(x+y)

∂z/∂y betyder at du skal differentiere z med hensyn til y, x betragtes som en konstant. Her ∂z/∂y = -sin(x+y). Jeg vil lige understrege at det ikke er det normale at de 2 udtryk bliver ens


Svar #8
25. september 2012 af Figes (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Differentiering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.