Matematik

Parallelle vektorer

25. september 2012 af khalidamar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man ud af om en vektor er paralel? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

En vektor er ikke parallel. To vektorer kan være parallelle. To vektorer er parallelle, hvis den ene vektor kan skrives som en skalar ganget med den anden vektor.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2012 af Snick (Slettet)

Det er de når determinaten (vektor a, vektor b) er ligmed 0 (Edit: For vektorer i planen)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det gælder kun for vektorer i planen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

To egentlige vektorer a--> og b--> er paralelle, hvis der findes et tal
                             t =/=0, hvorom der gælder, at a-->=t*b--> ( begge)
eller

hvis vektorproduktet er lig nulvektoren (i rummet)

eller

 

hvis det(a-->,b-->)=0 (I planen).


Svar #5
25. september 2012 af khalidamar (Slettet)

Tak endnu en gang ! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

En definition, der gælder både i planen og i rummet er denne:

To vektorer a og b er parallelle, hvis

| a b | = |a| |b|


Skriv et svar til: Parallelle vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.