Kemi

Fotoner & bølgelængder #2

26. september 2012 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er det her for en formel, som er brugt her? Jeg kan ikke finde den i min kemi-bog. Hvad står Rdb for?

En = -h·c·Rdb/n2


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af mathon

Rydbergformlen

                            Rdb = 1,09737·107 m-1   Rydbergkonstanten

egt
                            En->m = h·c·Rdb·(1/m2  -  1/n2)    hvor   m->∞


Svar #2
26. september 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Tak Mathon :)

Skriv et svar til: Fotoner & bølgelængder #2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.