Matematik

Areal af tagflader

27. september 2012 af bananman (Slettet)

Hej jeg har en opgave hvor jeg skal beregne et areal af tagflader, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre.

Jeg ved at jeg skal finde areal for trapezerne, men hvordan bare ved at plotte dem ind i fomlen?

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Svar #1
27. september 2012 af bananman (Slettet)

tegningen er uploadet


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af keg (Slettet)

Taget består af 4 trapezer, hvor arealet af det enkelte trapez A = en halv højde x de parallelle siders sum.

De parallelle sider er hhv. længderne på rygningen og længderne nederst ved den lodrette mur.

Højden findes ved Pythagoras


Svar #3
27. september 2012 af bananman (Slettet)

I den  første trapez (lille) har jeg a og b

10 som er oplyst og 10+8 for b og h er så 8?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt.

Taget består af fire forskellige trapezer. De har alle sammen højden h = 4·√2 .

Siderne a og b i trapezerne er

T1: a = 10,               b = 10+4 = 14
T2: a = 10+8 = 18, b = 18-4 = 14
T3: a = 12,               b = 12+4 = 16
T4: a = 12+8 = 20, b = 20 - 4 = 16


Svar #5
27. september 2012 af bananman (Slettet)

Mange tak!

Men et sidste spørgsmål hvorfor addere/substrahere du med 4?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fordi ved tagryggen er siden længere med det halve af husets bredde end ved indersiden, og kortere med det halve af husets bredde ved ydersiden.

(Man subtraherer).


Svar #7
27. september 2012 af bananman (Slettet)

Ok skulle bare lige ved hvorfor...

Tak


Svar #8
27. september 2012 af bananman (Slettet)

Og siger du 4* kvadratroden af 2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja. Højden i hvert trapez er jo hypotenuse i en retvinklet trekant, med de lige store katetelængder 4. Se på husets gavl, hvor det fremgår mere klart.


Skriv et svar til: Areal af tagflader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.