Kemi

beregning af pH i vandig opløsninger

28. september 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogle som kan hjælpe med denne opgave:

 

pkS værdierne for gruppe-III M^3+ kationerne er:

Al^3+ (aq) = 4,96

Ga^3+ (aq) 2,60

ln^3+ (aq) 2,66

TI^3+ 1,15

Beregn pH i 0,10 M vandige opløsninger af disse kationer


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af mathon

 

                c•α2+ ksα - ks = 0        0<α≤1      ks = 10-pks

                    pH = -log(α·c)  

 

 

     Al3+ (aq)     α = 0,01

                      pH = -log(0,01·0,1) = 3,0         osv

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2012 af mathon

 

egentlig
                     Al(H2O)63+ (aq)   +   H2O (l)    <--->   Al((H2O)5OH)2+ (aq)   +   H3O+ (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2012 af mathon

 

    Ga3+ (aq)     α = 0,17

                      pH = -log(0,17·0,1) = 1,8        


Svar #4
29. september 2012 af TheLeresa (Slettet)

#3 mange tak for hjælpen, men hvor får du a= 0,17 fra


Skriv et svar til: beregning af pH i vandig opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.