Matematik

funktioner

29. september 2012 af Karoliiiine (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa. Jeg sidder med nogle spørgsmål, som jeg ikke kan helt hitte ud af:

1) For de undersøgte havgræsarter har man desuden konstateret en sammenhæng mellem stængeldiameteren og bladstørrelsen. Denne sammenhæng beskrives ved
S=1,132*D^1,821
hvor S er bladstørrelsen, malt i cm2, og D er stængeldiameteren, malt I mm.

Bestem en regneforskrift for stængeldiameteren D som funktion af bladstørrelsen S.

2) For en lang række havgræsarter har man konstateret en sammenhæng mellem stængeldiameteren og stængelvæksten. I en model beskrives sammenhængen ved

V =b⋅D^a

hvor V er stængelvæksten, målt i cm pr. år, og D er stængeldiameteren, målt i mm.
I et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem med stængeldimateren afsat ud ad 1.-aksen og stængelvæksten afsat ud ad 2.-aksen vises den beskrevne sammenhæng som en ret linje gennem punkterne P(2,100) og Q(10,9).


1) Beregn tallene a og b.

 

HÅBER NOGLE KAN HJÆLPE TAK! :)))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af mathon

1)
                          S = 1,132D1,821

                          D1,821 = (S/1,132)

                          D = (S /1,132)1/1,821


Svar #2
29. september 2012 af Karoliiiine (Slettet)

tak. Hvad med at bestemme tallene a og b, jeg prøvede med noget log, men fik nogle helt vildt mærkelige tal..


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. september 2012 af mathon

2)

                        V2/V1 = (D2/D1)a

                        9/100 = (10/2)a

                        0,09 = 5a

                        ln(0,09) = ln(5)•a

                        a = ln(0,09) / ln(5)

                       

 


Svar #4
29. september 2012 af Karoliiiine (Slettet)

hvordan udregnes b?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2012 af mathon

 

                        V = b • Da       gennem (D,V) = (10,9)    når a er kendt

 

 

 

 


Svar #6
29. september 2012 af Karoliiiine (Slettet)

kan godt være jeg lyder dum.. men det forstår jeg ikke helt?


Svar #7
29. september 2012 af Karoliiiine (Slettet)

jeg har fundet ud af det nu. TAK for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.