Kemi

Stærke syrer og baser

29. september 2012 af emiliehan (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Opgave 1:
Beregn [H3O+], [OH-], pH og pOH i følgende stærke syre eller base opløsninger:

a) 0,015 M HCl (stærk syre)

b) 0,001 M Ba(OH)2 (stærk base)


Hvor stor en procentdel af de formelle koncentrationer er omdannet i a) og b)?

Nogle der kan hjælpe eller give nogle hints? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af mathon


     stærk syre
                        pH = -log([H3O+]) -log([cs])          100%

     stærk base
                        pOH = -log([OH-]) = -log([cb])

                        pH = 14 - pOH                              100%


Skriv et svar til: Stærke syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.