Matematik

Hvor meget en tank rummer.

02. oktober 2012 af sillesen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej har virkelig brug for hjælp til denne opgave!

Jeg ved resultatet er 24 liter. men ved ikke lige hvordan jeg skal få skrevet det ned på papir, til en skriftlig aflevering?

 

En tank er 1/6 fyldt med benzin. Hvis man hælder yderligere 2 liter i tanken, er den
1/4 fuld.

 Hvor meget rummer tanken?

 

Håber i kan hjælpe:)

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2012 af mathon

 

                 (1/4 V) - (1/6 V)  = (2 L)      

                 (3/12 V) - (2/12 V)  = (2 L)     

                 (1/12 V) = (2 L)

                
                 V = (12/12 V) = 12 • (2 L) = 24 L


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2012 af hesch (Slettet)

2 liter fylder  1/4 - 1/6 tank  = 3/12 - 2/12 tank = 1/12 tank

Så 1 tank = 12/12 tank = ??


Svar #3
02. oktober 2012 af sillesen1 (Slettet)

Hvad står V for???


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2012 af hesch (Slettet)

Volumen af tanken.


Svar #5
02. oktober 2012 af sillesen1 (Slettet)

ok tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2014 af 123434 (Slettet)

1/4v-1/6v=2

2L=1/4v-1/2v=1/12v

2L=1/12v

V=2L:(1/12)=24L

Eller

¼-1/6=1/12(svarer til 8,33%)

8,33%=2L

2L/8,33*100=24L


Skriv et svar til: Hvor meget en tank rummer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.