Matematik

Tangent planes

02. oktober 2012 af Massio (Slettet)

Ville lige høre om hvis dette er rigtigt, hvis ikke.. så ønsker jeg at se hvordan de rigtige beregninger skal se ud..

 

find the differential of the function u= e^-t sin(s+2t)

 

diff partielt vha. kædereglen

s: du/ds = cos(s+2t)*e^-t

t: du/dt = se^-t * cos(st+s)-e^-t * sin (2t+s)

 

diff af produktet:

du=fs(s,t)ds+ft(s,t)dt = (du/ds) ds + (du/dt)dt

= (cos(s+2t)*e^-t)dz + (2e^-t * cos(2t+s)-e^-t * sin(2t+s))dt


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af peter lind

I de første ligninger har du e-tsin(2t+s) I differentiationen med hensyn til t i det  første led  blevet til e-tsin(st+s)


Svar #2
02. oktober 2012 af Massio (Slettet)

diff partielt vha. kædereglen

s: du/ds = cos(s+2t)*e^-t

t: du/dt = se^-t * cos(s+2t)-e^-t * sin (s+2t)



diff af produktet:

du=fs(s,t)ds+ft(s,t)dt = (du/ds) ds + (du/dt)dt

= (cos(s+2t)*e^-t)dz + (2e^-t * cos(s+2t)-e^-t * sin(s+2t))dt


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af peter lind

I differentiationen med hensyn til t rette du kun indmaden i sinusfunktionen. Det påvirker også differentiationen


Svar #4
02. oktober 2012 af Massio (Slettet)

t: du/dt = e^-t * cos(s+2t)-e^-t * sin (s+2t)  - Rettet


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2012 af peter lind

Der mangler et 2 tal i det første led fra differentiationen af 2t


Svar #6
02. oktober 2012 af Massio (Slettet)

Super

 

Men er udregningerne ellers stillet rigtigt op - og skriver resultatet virkelig på følgende måde?

s: du/ds = cos(s+2t)*e^-t

t: du/dt = 2e^-t * cos(s+2t)-e^-t * sin (s+2t)

du=fs(s,t)ds+ft(s,t)dt = (du/ds) ds + (du/dt)dt

= (cos(s+2t)*e^-t)dz + (2e^-t * cos(s+2t)-e^-t * sin(s+2t))dt


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. oktober 2012 af peter lind

Ja


Skriv et svar til: Tangent planes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.