Matematik

Navnet på bevis med ln

02. oktober 2012 af JonasMcc (Slettet)

Hej. Min lærer fortalte i dag om at man kunne bevise at, hvis man tegnede grafen for ln(x) og afsatte punktet (1, ln(1)) på dens graf. Desuden knyttede man et punkt (x, ln(x)). Beviset går ud på at bevise at arealet under grafen i dette interval [1 ; x] er lig med ln(x) = x. Er der nogen der kan navnet på det bevis. Jeg kan ikke rigtigt finde det på nettet. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af SuneChr

Benyt, at arealet er  1x ln u du  =  x·(ln x) - x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2012 af peter lind

ln(x) er normalt ikke x så der er noget galt i din beskrivelse


Svar #3
02. oktober 2012 af JonasMcc (Slettet)

#2


ln(x) er normalt ikke x så der er noget galt i din beskrivelse

ja, det kan meget vel passe. Det var bare kort, hvad jeg kunne huske hun havde sagt. Tak for svaret SECC.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2012 af SuneChr

Er du måske sikker på, at opgaven i stedet skulle have været:

Vis, at arealet af punktmængden, begrænset af kurven  y = 1/x  ,  x-aksen og linjerne x = 1  og  x = u  (u > 1) ,

er lig med   ln u             ?

 

 


Svar #5
02. oktober 2012 af JonasMcc (Slettet)

Jo det lyder rigtigt. Det er ikke noget vi har om, hun nævnte det bare og jeg ville bare læse lidt om det fordi jeg synes det lød spændende. 


Skriv et svar til: Navnet på bevis med ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.