Matematik

Matematik

03. oktober 2012 af SimoneJørgensen (Slettet)

To funktioner f og g er givet ved

f(x)=3x^2-x         og         g(x)=11x+c

hvor c er en konstant.

Bestem c når grafen for g er tangent til grafen for g.

 

Jeg håber der er nogle, der vil hjælpe.. :-)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andreww (Slettet)

3x2-x = 11x+c ⇔ 3x2-x-11x-c = 0

Udregn diskriminanten sådan at der netop er en løsning, - hvilket der jo er når man snakker om tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2012 af xama (Slettet)

Eller

bestem først x0 så f'(x0) = 11. Dernæst kan c bestemmes ved at løse ligningen f(x0) = g(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af SuneChr

Hældningskoefficienten er 11

Så vi har

f´(x) = 6x - 1 = 11

(2 ; f(2))  må da være tangentens røringspunkt.

Der må da gælde

f(2) = 11·2 + c 

 


Svar #4
03. oktober 2012 af SimoneJørgensen (Slettet)

Okay tak :-)

 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.