Matematik

Find definitions mængderne af Fog og gof?

04. oktober 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner f og g er givet vedf(x) = ln(x) og g(x) = 3x-5. Bestem regneforskrifterne og demfinitionsmængderne for fog og gof. 

har så lavet regneforskrifterne for gof og gof

gof = 3*ln(x)-5
fog = ln(3x-5)


Hvordan finder jeg demfinitionsmængderne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af xama (Slettet)

Benyt at ln(x) (betragtet som en reel funktion) kun defineret for x>0.


Svar #2
04. oktober 2012 af Basseluft (Slettet)

er det så af begge to at ]0,uendlig[


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2012 af xama (Slettet)

Ikke for fºg. Der skal jo gælde at 3x-5>0 så Dm(fºg) = R \ {x | 3x-5 ≤ 0} = R \ {x | x ≤ 5/3}


Skriv et svar til: Find definitions mængderne af Fog og gof?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.