Matematik

rente

04. oktober 2012 af Hejsa92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Anne indbetaler fra hun fylder 21 år til hun fylder 30 år (i alt 10 gange) 10000 kr. Årligt på en konto, hvorefter hun lader kapitalen stå på kontoen til hun fylder 65 år. 

Begge konti forrentes i hele perioden med årlig rente på 5%

Bestem det beløb som anne har på sin konto når hun fylder 65 år

 

Skal jeg så ikke bruge formlen K= K0*(1+r)^n, hvor

K0 = 10000

r= 0,05

 n = 10 ?? eller er det n = 44 ?

K=10000*(1+0,05)^10 = 16288,9 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2012 af nielsenHTX

du skal bruge annuitetsformlen mellem år 21-30 og så skal du bruge den formel du har skrevet op.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Du skal forstå det sådan at når hun er fyldt 30 år har hun indbetalt 100.000 kr.

Hun har altså 100.000 + de renter hun har optjent i løbet af de 10 år


Svar #4
04. oktober 2012 af Hejsa92 (Slettet)

Tak for hjælpen ;) 


Svar #5
04. oktober 2012 af Hejsa92 (Slettet)

1) Hvis man har en kapital stående på en konto, hvorfra man hæver et bestemt beløb hver termin, kaldes det for en nedsparing.

Forklar, at man kan benytte de formler, der er knyttet til gældsannuitet til at beskrive kapitaludviklingen i en nedsparing.?

2) Carsten ønsker at spare så meget op, at han kan få udbetalt 15000 kr. om måneden fra han fylder 65 til han fylder 80 år. Han starter med at indbetale til pensionsordninen på sin 25 års fødselsdag. Han regner med, at forrentningen i hele perioden vil være 0,5 % pr. måned.

Beskriv en opsparingsordning, der under disse betingelser kan tilfredsstille Carstens ønske. 

 

Jeg kan altså ikke finde ud af disse 2 opgaver .. Kan du hjælpe ? 


Svar #6
04. oktober 2012 af Hejsa92 (Slettet)

????? 


Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.