Matematik

Find mål

05. oktober 2012 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan regner man en side ud når man kun har de to andre. Og det er cm. jeg snakker om.

 

A: 21º

AC: 334 m.

BC: 128 m.

AB: Find målen.

Hvordan gør jeg?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2012 af Casabon

Antaget at det er en retvinklet trekant, så gælder Pythagoras' læresætning;

 

a2 + b2 = c2 ⇔ c = √(a2 + b2)

 

Hvor c i denne sammenhæng er siden AB og a og b er henholdsvis AC og BC. :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2012 af Mwiii (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2012 af Mwiii (Slettet)

.


Svar #4
05. oktober 2012 af Rezwan9 (Slettet)

#1


Antaget at det er en trekant, så gælder Pythagoras' læresætning;

 

a2 + b2 = c2 ⇔ c = √(a2 + b2)

 

Hvor c i denne sammenhæng er siden AB og a og b er henholdsvis AC og BC. :)

 

 

Men jeg ved jo ikke engang, hvad AB er, så hvordan skal jeg sætte AB i a2?

 

Btw. pæne øjne, heh ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2012 af Casabon

AB er en side i trekanten. Siden som strækker sig fra vinkel A til vinkel B. Derfor kaldes den AB. Den kunne ligeså godt kaldes c. Derfor kan du indsætte de to andre sider BC og AC som a og b i formlen og regne c (AB) ud. 


Svar #6
05. oktober 2012 af Rezwan9 (Slettet)

#5


AB er en side i trekanten. Siden som strækker sig fra vinkel A til vinkel B. Derfor kaldes den AB. Den kunne ligeså godt kaldes c. Derfor kan du indsætte de to andre sider BC og AC som a og b i formlen og regne c (AB) ud.

 

 

Nåårh, okay. Nu forstår jeg det! Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2012 af Casabon

Super! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Trekanten er ikke retvinklet, så pythogoras kan ikke bruges.

Brug cosinusrelationerne i stedet

a2=b2+c2+2c*b*cosA


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den korrekte cosinusrelation er

a2 = b2 + c2 -2c·b·cosA

I opgaven kendes a, b og A, så man kan bestemme c som en rod i denne 2.-gradsligning; der er i alt to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1248001 er der tale om en retvinklet trekant, hvor vinkel C er ret. Siden BC er målt til ca 128m, og det passer jo med

|BC| = |AC|·tan(21º) ≈ 128,2 m

Siden AB kan derfor med opgavens nøjagtighed findes af Pythagoras.


Skriv et svar til: Find mål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.