Matematik

Hjælp med at finde skæringspunkter

05. oktober 2012 af sis_sis_sis (Slettet)

Heej

Jeg ville lige høre om I kunne hjælpe mig med, at finde nogen skæringspunkter.

Jeg skal bestemme skæringspunkterne mellem y = kvadratrod(x+1) og y = kvadratrod(x-1).

Dette kan også skrives om til: y = (x+1)^(1/2) og y = (x-1) ^(1/2)

Disse skal så sættes lig med hinanden, og x skal isoleres. Man kan dog se, at x på ingen måder kan tilfredstille begge ligninger, og der findes derfor ingen skæringspunkter mellem disse to fkt.

Vil I ikke give mig ret i det? og kan det evt. vises på en anden måde?

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2012 af peter lind

Det kan vises nemmere kvrod(x+1) = kvrod(x-1) <=> x+1 = x-1


Skriv et svar til: Hjælp med at finde skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.