Fysik

Beregn ændringen af den indre energi

06. oktober 2012 af Rina68 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hejsa.
Mit spørgsmål er nok mere fysisk kemi end bare fysik.....

Jeg er gået hel i stå og har brug for lidt hjælp for at komme videre.

Jeg har denne opgave:

2, 5 mol af en ideal gas med varmekapaciteten CV,m = 20, 79 J/(K mol) gennemløber en kredsproces:
(1) til  (2) til (3) til (1). Alle trin (1)  →(2), (2)  → (3) og (3)  → (1) er reversible, trin (3) →(1) er
desuden isoterm. Tilstandene (1), (2), og (3) er givet ved:
(1) : p1 = 16, 6 bar, V1 = 1, 00 liter
(2) : p2 = 16, 6 bar, V2 = 25, 0 liter
(3) : V3 = 25, 0 liter, T3 = T1.
a) Skits´er processen i et pV -diagram og beregn arbejdet, w, for hvert af de 3 trin.
Del a har jeg løst. :)


b) Beregn ændringen i den indre energi, U, og varmetilførslen, q, for hvert af de 3 trin.
Her har jeg lidt problemmer.

Jeg kan se at ved trin 3 så er Δu=0, hvilket medfører at w=-q
Men ved trin 1 og 2 har jeg lidt svært ved at gennemskue det.
Ved trin 1 formoder jeg at Δu=CV ΔT og her får jeg så 656,97J
Umiddelbart vil jeg mene at jeg skal lave det samme for trin 2, men her får jeg kender jeg ikke temp.???
Nogen ider?

Er jeg på rette vej?

 


c) Beregn enthalpi-ændringen H for hvert af de 3 trin.


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. oktober 2012 af peter lind

Fra 1. til 2 Arbejdet af gassen er P*ΔV, på gassen er det -P*ΔV. I en ideal gas er den indre energi udelukkende afhængig af temperaturen så ΔU = CΔT


Skriv et svar til: Beregn ændringen af den indre energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.