Fysik

Energi

07. oktober 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave: "Faldhøjden 9,0 m er en typisk værdi. Vi skal beregne, hvor meget vand, der skal løbe gennem værket på et år for at producere værkets gennemsnitsydelse på 11 mio. kWh."

Er der nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. oktober 2012 af mathon

 

                                               Eel    =    m   •   g   •   h

                                               11·106 kWh    =    m   •   (9,81 N/kg)   •   (9,0 m)

                                               3,96·1013 Nm    =    m   •   (88,29 Nm/kg) 

                                               m = (3,96·1013 Nm) / (88,29 Nm/kg) = 4,85522·1011 kg

                                                                  = 485,522·109 kg

                                               V = (485,522·109 kg) / (103 kg/m3) = 485,522·106 m3

 

                   der skal årligt løbe 485,522 millioner kubikmeter vand gennem værket
                   med
faldhøjden 9,0 m for at producere elenergien 11 mio. kWh

 

 


Svar #2
07. oktober 2012 af Solvejens (Slettet)

Du er sgu en knag, mathon! ;-) Men i min bog står der 5,3 × 108 m3 som resultat. Hmm...


Svar #3
07. oktober 2012 af Solvejens (Slettet)

#1

Hvor får du de 3,96 × 1013 fra?


Svar #4
07. oktober 2012 af Solvejens (Slettet)

... Newer mind. Har fundet ud af det! :-)


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.