Matematik

Hurtig hjælp til andengradsligninger

15. september 2005 af Smizze (Slettet)
Jeg er lige begyndt at have om andengradsligninger, men jeg synes ikke min lærer har forklaret det særlig godt, så jeg forstår det ikke rigtig.

Har fået tonsvis af lektier for om det, og ville blive glad, hvis nogle ville hjælpe med et par opgaver, så jeg bedre kan se, hvordan man gør. Synes nemlig ikke rigtig, jeg har nogle eksempler.

Løs følgende ligning:

(4x+3)* (6-2x) = 0

Reducér nedenstående udtryk:

(x+5)^2 + (x-5)^2

Omskriv følgende udtryk til kvadratet på en toleddet størrelse:

x^2+8x+16

x^2+8x+16 = x^2+8x+4^2

(her kan jeg finde ud af lidt).



Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Kender du nulreglen? Den siger, at hvis

a*b=0,

må enten a eller b være 0.

Den kan du bruge i den første opgave. Her må enten 4x+3 eller 6-2x være 0, det er to ret simple førstegradsligninger.

Svar #2
15. september 2005 af Smizze (Slettet)

Kender godt nulreglen. Men har aldrig selv lavet opgaver med den.

Mener du

4x+3)= 0 V (6-2x)= 0


?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Lige præcis.

Svar #4
15. september 2005 af Smizze (Slettet)

Ok. Prøver at arbejde lidt med det.

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

I den anden opgave ganger du bare paranteserne ud, og ser om du kan reducere lidt på det (det kan du).

Svar #6
15. september 2005 af Smizze (Slettet)

Lm = -3/4; 3

?

Svar #7
15. september 2005 af Smizze (Slettet)

I den første altså..

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jeps.

Svar #9
15. september 2005 af Smizze (Slettet)

Ok. Kan ikke finde ud af nr 2.

Giver den sidste (x+4)^2

?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Den sidste er rigtig.

Prøv at bruge kvadratsætningerne på opgave 2. Hvad bliver (x+5)*(x+5)? Og hvad bliver (x-5)*(x-5)?

Svar #11
15. september 2005 af Smizze (Slettet)

Det er jeg ikke sikker på jeg forstår.

(x+5)(x+5) = x^2+5x+5x+25

??

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jeps. Regn så (x-5)*(x-5) på samme måde, og læg de to udtryk sammen.

Svar #13
15. september 2005 af Smizze (Slettet)

(x-5)*(x-5) = x^2-5x-5x-25




Svar #14
15. september 2005 af Smizze (Slettet)

Hov.. Kom lige til at sende for tidligt. Men er stadig i tvivl.

Giver det 2x^2

??

Der er vel kun de to x^2 tilbage... Hmm..


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Ikke helt. Husk at (-5)*(-5) = 25. Altså bliver

(x-5)*(x-5) = x^2-5x-5x+25

Svar #16
15. september 2005 af Smizze (Slettet)

Ok... Var også i tvivl der.

Skal der så bare +50 oven i?

Brugbart svar (0)

Svar #17
15. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Mm. 2x^2+50.

Svar #18
15. september 2005 af Smizze (Slettet)

Tak.

(2x+3)^2-12x <=>
(2x+3)(2x+3)-12x <=>
4x+4x+9-12x <=>
9-4x

Er det rigtigt? Synes stadig ikke jeg har helt styr på det.


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Ikke helt rigtigt, nej. Husk på at

(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

Altså må

(2x+3)^2 være hvad?

Svar #20
15. september 2005 af Smizze (Slettet)

Det kan jeg ikke finde ud af...

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.