Fysik

Er de rigtige + hjælp til en enkelt.

07. oktober 2012 af Mixzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har lavet nogle fysik opgaver, som skal afleveres.

Dokument, med opgaver vedhæfte.

Først vil jeg gerne vide om opgave 5 og 6 er korrekte. i opgave 5 b vil jeg desuden gerne vide hvorfor, min lærer har skrevet, at vi skal bruge intergralregning? Vi har forresten ikke lært at bruge intergralregning i matematik endnu..

Derefter, vil jeg gerne vide hvordan jeg skal lave opgave 4.

Når jeg punkterne fra skemaet ind i et koordinatsystem, kan jeg ikke se hvilken regression jeg skal bruge? men det er måske ikke nødvendigt at lave en regression?

Mvh

Vedhæftet fil: Opgavesæt 1.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2012 af peter lind

Du skal bruge integralregning fordi effekten varier med en faktor 2 hen over tidsintervallet.

Opgave 4. Det er oplagt at bruge regression på de data. Du skal bruge lineær regression


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2012 af peter lind

afsat energi = ∫0t1 P(t)dt Det du finder er effekten til tiden t1


Svar #3
07. oktober 2012 af Mixzo (Slettet)

Hej Peter og tak for din hjælp.

Jeg kan ikke umiddelbart løse opgave 5 b, da vi ikke har lært noget om intergralregning endnu, så jeg må lige hører min lære hvad jeg skal gøre med den.

Men er opgave 5 a og opgave 6 a og b ellers rigtige?

 

Opgave 4: Vurdér, hvor stor effekt batteriet maksimalt kan afsætte i resistoren. Hvor stor er spændingsfaldet over resistoren i denne situation?

Når jeg har lavet lineær regression på tabellen får jeg en ligning der ser sådan ud: y=1.94532E−8*x+2.97117E−9

Hvordan finder jeg så ud ad hvor stor effekten maksimalt kan være, hvilken formel bruges til at finde den effekt?

Jeg går udfra, at man skal beregne resistansen hvor hver af de 2 punkter i tabellen så man har resistansen ved de forskellige spændingsfald/strømstyrker også bruge det på en eller anden måde?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2012 af peter lind

P = R*I2


Skriv et svar til: Er de rigtige + hjælp til en enkelt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.