Matematik

Tegn punktmængde?

09. oktober 2012 af madsfck (Slettet) - Niveau: A-niveau

En punktmængde M er bestemt ved ulighederne
x større end lig med 0, y større end lig med 1 , y mindre end lig med -0,5x+7 samt y mindre end lig med -x+10

a) tegn M dvs. punktmængden, der er begrænset af ovenstående uligheder.

 

Den linære funktion f i to variable er bestemt ved f(x,y)=6x+3y
b) tegni samme koordinatsystem som M er tegnet i niveaulinjen N(27)

c) Bestem hvor f antager sin største værdi i M og bestem denne største værdi


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Jeg vil foreslå et du tager nogle farveblyanter til hjælp.

Tegn et koordinatsystem:

x større end lig med 0:      Rød farve

tegn en lodret linie gennem 0 på x-aksen, træk linien op med rødt, da der står lig med

skraver (med rødt) til højre for linien, da der står x større end

y større end lig med 1:     Blå farve

tegn en vandret linie gennem 0 på y-aksen, træk linien op med blåt (=0) og skraver over linien (>0)

 y mindre end lig med -0,5x+7  Grøn farve

tegn linien y=-0,5x+7, den går gennem 7 på y-aksen og hældningen er -0.5 (1 til højre og 1/2 ned) træk linien op med grønt (=0) og skraver under linien (<0)

samt y mindre end lig med -x+10

tegn linien y= - x+10 tegn med gult (=0) og (<0)

M er det felt, der er skraveret i alle 4 farver. Kanterne er trukket op hele vejen rundt om M, så de hører med i mængden


Skriv et svar til: Tegn punktmængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.