Matematik

√3x-9 • 2x-5/3x+4 = 0

09. oktober 2012 af blobbi (Slettet)

HJÆÆÆLP !! 


Angiv grundmængden og løs følgende ligning: 

(kvadratroden skal også dække '-9'

√3x-9 • 2x-5/3x+4 = 0 

 

er der nogen der er så flink at hjælpe mig??? :-))))


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2012 af nielsenHTX

grundmængden er alle de tal som x kan antage

menes der √(3x-9) • 2x-5/3x+4 = 0 eller √(3x-9) • 2x-5/(3x+4) = 0   ??

undersøg hvornår der divideres med 0         

undersøg hvornår du tager kvadratroden af et negativt tal

hvis der menes √(3x-9) • 2x-5/(3x+4) = 0 så brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2012 af Arthur Dent (Slettet)

Grundmængde:

 - Løs 3x-9 ≥ 0, da kvadratroden inden for de reelle tal ikke kan være negativ.

 - Løs 3x+4≠0, da nævneren i en brøk ikke kan være nul.

 

Ligningen:

Brug nul reglen, altså:

 - Løs √(3x-9) = 0

 - (2x-5)/(3x+4) = 0

 

Husk, at løsningen eller løsningerne til ligningen skal ligge inden for grundmængden.


Svar #3
09. oktober 2012 af blobbi (Slettet)

nej ikke noget, jeg prøver mig lige frem :-)) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2012 af Arthur Dent (Slettet)

Hvad mener du med, at jeg mangler '2x-5'?


Svar #5
09. oktober 2012 af blobbi (Slettet)

x = 3 eller x = 2,5 ? :-) er det rigtigt? eller mangler jeg en løsning til? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2012 af Arthur Dent (Slettet)

Det er kun x = 3 der er løsning til ligningen, da grundmængden er x ≥ 3.


Svar #7
09. oktober 2012 af blobbi (Slettet)

Undskyld, men hvordan ved du at grundmængden er x ≥ 3 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2012 af Arthur Dent (Slettet)

Grundmængde:

- Løs 3x-9 ≥ 0, da kvadratroden inden for de reelle tal ikke kan være negativ.

- Løs 3x+4≠0, da nævneren i en brøk ikke kan være nul.

 

Du kan evt. prøve at tegne grafen for at anskueliggøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2012 af Krabasken (Slettet)

Her kan du se grafen

(vedhæftet)

;-)

Vedhæftet fil:blobbi.PNG

Skriv et svar til: √3x-9 • 2x-5/3x+4 = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.