Fysik

Spørgsmål om elektrisk potentiel energi

11. oktober 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Jeg sad lige og læste en definition på Wikipedia som jeg ikke helt forstår hvordan ser ud i praksis: 

The electric potential energy, UE, of one point charge q in the presence of an electric field E is defined as the negative of the work W done by the electrostatic force to bring it from the reference position rref to some position r.[2]
 

Hvorfor er den elektriske potentielle energi lagret i en ladning defineret som den negative af det arbejde der skal til at flytte ladningen fra a til b? Kan det eventuelt demonstreres med simple regneeksempler? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2012 af mathon

 

                        Eelpot = - AB q•E•ds = BA qE•ds = q • BA E•cos(φ)ds

 

   enheden for den elektriske feltstyrke er V/m = N/C


Skriv et svar til: Spørgsmål om elektrisk potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.