Matematik

2 stykker der skal reduceres

12. oktober 2012 af LogR (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg skal have hjælp til at reducere følgende udtryk 

a) (r+s)^2-2rs

b) y^2+2x^2-x^2-2xy

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2012 af Andreww (Slettet)

Kvadratsætninger:

(a+b)2           = a2+b2+2ab
(a-b)2            = a2+b2-2ab
(a+b)(a-b)     = a2-b2

 

a)     Kan nu løses

b)     Læg de forskellige led sammen hver for sig, og brug dernærst kvadratkomplemetering. Med andre ord, reducer til                      en af kvadratsætningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når b) reduceres, ser man, at det faktisk er kvadratet på en toleddet størrelse.


Skriv et svar til: 2 stykker der skal reduceres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.