Matematik

Bestem en forskrift

12. oktober 2012 af MartinSEJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme en linær forskrift over hvor isfrit der er i et arktisk område.

Jeg ved at x betegner den isfri periode målt i måneder og at  F(2,9) = 19 og f(8,7) = 76

Hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven. Hvad skal f(x) betegne? Og hvad er forskellen mellem F(x) og f(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Dette ser ud til at være opgavens korrekte formulering

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=978672

Det drejer sig om at bestemme den lineære forskrift y = f(x) = ax + b ud fra de to punkter

                        (2,9 ; 19) og (8,7 ; 76) .


Svar #3
12. oktober 2012 af MartinSEJ (Slettet)

Det er en tastefejl der er ingen forskel på F og f de er det samme. 

"I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f(x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved en linær funktion

f(x) = ax+b,

hvor x betegner længden af den isfri periode (målt i måneder). Det oplyses, at f(2,9) = 19 & f(8,7) = 76

- Bestem en forskrift for f

- Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 40 gram kulstof pr. kvadrat meter pr. år


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, som jeg nævnte i #2 er opgaven givet i det link, der er anført. Man kender to punkter på den rette linie og skal så bestemme ligningen for den linie.


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.