Matematik
Eksponentiel funktion
17. september 2005 af
Johnthemann (Slettet)
En eksponentiel voksende funktion f oplyses det at f(10) = 20, og at fordoblingens konstanten er 5.
Bestem en forskrift for f.
og
Løs ligningen f(x)=2500
Jeg har fået forskriften til:
f(x)0,38*1,15^x
Er det rigtigt?
Og hvordan løser man liigningen f(x)=2500?
Nogen som kan hjælpe.
Tak på forhånd
Bestem en forskrift for f.
og
Løs ligningen f(x)=2500
Jeg har fået forskriften til:
f(x)0,38*1,15^x
Er det rigtigt?
Og hvordan løser man liigningen f(x)=2500?
Nogen som kan hjælpe.
Tak på forhånd
Svar #1
17. september 2005 af 8808 (Slettet)
Hej
Din a-værdi ser hel rigtig ud, men der er noget galt med din b-værdi.
b-værdien kan findes ved at bruge punktet (10,20):
20=b*1,15^10 (b bliver da ca. 4,94)
Når du skal løse ligningen f(x)=2500 sætter du simpelthen 2500 ind på f(x)s plads.
Din a-værdi ser hel rigtig ud, men der er noget galt med din b-værdi.
b-værdien kan findes ved at bruge punktet (10,20):
20=b*1,15^10 (b bliver da ca. 4,94)
Når du skal løse ligningen f(x)=2500 sætter du simpelthen 2500 ind på f(x)s plads.
Svar #3
17. september 2005 af 8808 (Slettet)
Nu har du forskriften:
f(x)=4,94*1,15^x
f(x)=2500
2500=4,94*1,15^x
2500/4,94=1,15^x
log(2500/4,94)=x*log(1,15)
log(2500/4,94)/log(1,15)=x=44,55
f(x)=4,94*1,15^x
f(x)=2500
2500=4,94*1,15^x
2500/4,94=1,15^x
log(2500/4,94)=x*log(1,15)
log(2500/4,94)/log(1,15)=x=44,55
Skriv et svar til: Eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
