Matematik

funktioner

14. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Jeg skal finde skæringspunkterne mellem to andengradspolynomier: 

 

f(x)= -x2+6x+1    og     g(x)= x2-2x+7

 

Jeg starter:

 

-x2 + 6x + 1 = x2 - 2x + 7 

og fär 

x2 – 4x + 3 = 0

 

hvordan kommer jeg sä til denne facit, det forstär jeg virkelig ik:

 

(x – 1) + (x – 3) = 0

 

(altsä er x = 1 og 3)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

x2 – 4x + 3 = 0

det får man heller ikke, du tænker nok på

(x-1)(x-3)=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. oktober 2012 af mathon

 

                  skæring kræver
                                               x2 - 2x + 7 = -x2 + 6x + 1

                                               2x2 - 8x + 6 = 0

                                               x2 - 4x + 3 = 0

                                               (x - 1) • (x - 3) = 0


Svar #3
14. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

jeg ved stadig ik, hvordan i kommer frem til 

(x - 1) • (x - 3) = 0

Hvis man ganger paranteser ud, sä fär man jo ik 

x2 - 4x + 3 = 0

 

Hvis jeg feks. har en anden ligning, sä ved jeg IKKE hvordan jeg skal komme frem til denne facit.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.