Matematik

Givet forskrifterne for to eksponentielle funktioner:

16. oktober 2012 af o0MBA0o (Slettet) - Niveau: C-niveau

Givet forskrifterne for to eksponentielle funktioner:

y = 8 . 0,82x  og  y = 2,5 . 1,26x

a) Tegn graferne for disse i samme enkellogaritmiske
     koordinatsystem og aflæs løsningen til ligningen

2,5 . 1,26x = 8 . 0,82x

b) Løs samme ligning ved beregning


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2012 af mathon

 

 

                y = 80,82x   

                log(y) = log(0,82)•x + log(8)


                y = 2,51,26x

                log(y) = log(1,26)•x + log(2,5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2012 af mathon

beregningsløsning
                                   80,82xo  =  2,51,26xo

                                   8        1,26xo
                                  ---   =   ------- 
                                  2,5       0,82xo

                                  3,2 = (1,26/0,85)xo

                                  log(3,2) = log(1,26/0,85)•xo

                                  xo = log(3,2) / log(1,26/0,85) = .............

 

                                  yo = 80,82xo


Skriv et svar til: Givet forskrifterne for to eksponentielle funktioner:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.