Matematik

Statistik fordeling Finansøkonom

20. oktober 2012 af karlr (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej sidder lidt fast ved 1a og 1b, ville i bruge en normalfordeling til spørgsmål  1a ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2012 af peter lind

Der står direkte i opgaven, at du skal anvende normalfordelingen


Svar #2
20. oktober 2012 af karlr (Slettet)

Ja det mente jeg os men kom bare i tvivl fordi vores lærer sagde, at vi også vi ville komme til at bruge en anden fordeling også i opgave 1 men det må være i opg 1c man skal  bruge en anden en så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2012 af peter lind

ja. Der er det mere rimeligt at bruge en binomialfordeling


Svar #4
20. oktober 2012 af karlr (Slettet)

Okay tak for svarene :-) 


Svar #5
20. oktober 2012 af karlr (Slettet)

Men kom lige til at tænke på noget, for at kunne bruge en binomial fordeling skal man så ikke vide hvad P sandsynlighed er, eller skal man beregne den? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jo.

P beregner du vha. normalfordeling. Derefter kan du bruge binominalfordeling :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Husk at P(x=4)  regnes som P(x≤4) - P(x≤3)   for binominalfordelingen.


Svar #8
20. oktober 2012 af karlr (Slettet)

Okay tak det giver mening, men kender du formlen man kan bruge for at beregne p(x) ved normalfordelingen? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Opgave 2abc er f.eks. chi^2 test. Læg  0.9 til Nordea-tallene. Bemærk at nogle tal < 5, hvilket ikke er godt.

Opgave 3 er binominalfordeling.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

# 8

P(x≤4)   =    Σ(ni) * pi * (1-p)n-i     summeret for i=0 til 4

-//-   3                       -//-                                              3

 

første parentes er binominalkoefficienten.    n! / (k!*(n-k)!)

Denne findes på min lommeregner som ncr(n,i).

 


Svar #11
20. oktober 2012 af karlr (Slettet)

alletiders tak for hjælpen :-), så tror jeg nok den går. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

og så glemte jeg at for p(x=4) kan man jo blot udelade ∑ tegnet  og ikke behøve at trække P(x≤3) fra. Men det giver det samme.   (n4) * p4 * (1-p)n-4


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

#8

Undskyld, læste forkert. Gav dig formel for binominalfordeling...

Normalfordeling er Φ((x-middel)/spredning).....  slå tallet i parentesen op i en tabel, brug f.eks. google, billeder søg efter "normal distribution table."

 Husk at normalfordelingen altid angiver sandsynligheden for mindre end x . Så for at finde større end x tager man 1-p. (da samlet sandsynlighed = 1)


Skriv et svar til: Statistik fordeling Finansøkonom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.