Matematik

Gør rede for løsning til diff. ligning

21. oktober 2012 af anne881m (Slettet) - Niveau: A-niveau

Gør rede for at funktionen f(x)=x*ln x er en løsning til differentialligningen y' = y/x + 1

Så vidt jeg ved er det noget med at man vidst skal sætte dem lig hinanden, men jeg kunne godt bruge lidt hjælp til hvad jeg præcis skal gøre, tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1253806

Indsæt den givne funktion på hver side i differentialligningen, og undersøg, om ligningen er opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2012 af mathon

hvis
                   f(x) = y = xln(x)   ⇔   ln(x) = (y/x)        x>0

er

                  y ' = 1ln(x)  +  x•x-1 = ln(x) + 1 = (y/x) + 1


Skriv et svar til: Gør rede for løsning til diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.