Kemi

Pufferopløsning opgaver!

22. oktober 2012 af johannehanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har en pufferopløsning, der indeholder NH3 i stofmængdekoncentrationen 0,150 M og NH4Cl i stofmængdekoncentrationen 0.050 M. 

a) Beregn pufferopløsningens pH-værdi. 

 

Jeg ved, at jeg skal bruge denne formel: pKs+log(n(B)/n(s)) 

Men hvordan finder jeg stofmængden?? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2012 af WHiP (Slettet)

Det behøver du ikke.

Du skal bare bruge Henderson-Hasselbalch ligningen for pH.

pH=pKa*log([base]/[syre])

Du kender stofmængdekoncentrationerne, så skal du egentlig bare udregne pKa.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2012 af mathon

    pKs(NH4+ )  = 9,25

                              pH = pKs + log([NH3] / [NH4+])

                              pH = 9,25 + log((0,150 M) /(0.050 M)) = 9,7


Skriv et svar til: Pufferopløsning opgaver!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.