Kemi

Beregning af OH

23. oktober 2012 af Juliane27 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der nogen der kan fortælle mig, hvordan man beregner [OH-]

Er det ikke korrekt, at der er forskel på at beregne POH og [OH-]?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2012 af Phienix (Slettet)

pOH er faktisk bare det samme som -log( [OH-] )

 

pOH = -log( [OH-] )

[OH-] = 10-pOH


Svar #2
23. oktober 2012 af Juliane27 (Slettet)

Det jeg så bare ikke forstår er, hvis man skal beregne [OH-] og [H3O+] ud fra en given PH. Så kan man jo ikke finde ud af hvad der er hvad, hvis man både kan sætte PH og POH ind i formlen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2012 af mathon

 

           [H3O+] = 10-pH

           [OH-] = 10-pOH = 10-(14-pH) = 10pH-14

 

 

 


Skriv et svar til: Beregning af OH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.