Kemi

beregning af konc

24. oktober 2012 af stskru (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa Jeg har en opgave som jeg ikke helt kan finde ud af..... er der nogen der kan hjælpe

opgaven lyder som følge

Opgave 1. Paracetamol (se figur 1) opløst i ethanol har en extinktionskoefficient ε = 65.56
ml/(mg@cm) ved λmax = 244 nm. En prøve med ukendt koncentration absorberer 12.1
% af det indkommende lys i en standard celle med = 1cm. Beregn koncentrationen i
mol/l.

Jeg mener at jeg må skulle bruge lambert beers lov, men kan ikke helt se hvad jeg skal sætte inde...

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2012 af mathon

 

                                      I = Io·e-ε·L·c

                                      (1-0,121)·Io = Io·e-ε·L·c

                                      0,879 = e-ε·L·c

                                      ln(0,879) = -ε·L·c

                                      c = -ln(0,879) / (ε·L)

                    


Svar #2
24. oktober 2012 af stskru (Slettet)

1000 tak nu er jeg med....super dejligt

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2012 af mathon

 

     c = -ln(0,879) / ((65.56 ml/(mg·cm)·(1 cm)) = 0,001967 mg/mL = 0,001967 g/L

     M(paracetamol) = 151,17 g/mol

     c = (m/V)/M  = (0,001967 g/L) / (151,17 g/mol) = 1,3·10-5 M


Svar #4
24. oktober 2012 af stskru (Slettet)

Tak igen.... det var også det jeg fik....men min facit liste siger at det skal give 5,658 ymol/L.... men der kan selvfølgelig være fejl i den....

 


Skriv et svar til: beregning af konc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.