Matematik

Simpel ligning mangler bare mellemregning

24. oktober 2012 af regnar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen. håber der er nogle der er lidt klogere end mig. 

Har en ligning der ser sådan her ud.

52000*1,03^x=104000

Ved at prøve mig frem fandt jeg ud af at x er 23,4498 

Men da det er en aflevering skal jeg jo have nogle mellemregniner med og kan jeg virkelig ikke se mig ud af.. håber der er en der kan hjælpe


Svar #1
24. oktober 2012 af regnar (Slettet)

slet ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2012 af vroom (Slettet)

52000+1,03^x=104000 ⇔ 1,03^x=2 ⇔ln(1,03^x)=ln(2) ⇔x*ln(1,03)=ln(2)⇔x=ln(2)/ln(1,03)≈23,4.....


Skriv et svar til: Simpel ligning mangler bare mellemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.