Matematik

Lille problemregningsopgave

24. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

Godaften alle :-)

 

Jeg har svært ved at løse opgave 4.4 på medfølgende bilag.

 

Vedhæftet fil: foto.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen B = 1000 .


Svar #2
24. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

Nu spørger jeg nok dumt..

Hvad mener du helt præcist? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er givet, at bremselængden kan beregnes ved

B = (2,765·v + 0,0480·L)2 / b

hvor der for dette tog er oplyst, at L = 168 og b = 119 .

Man ser, at B er en voksende funktion af v, for v ≥ 0 , og man skal bestemme, hvor stor farten v højst må være for at bremselængden B er under 1000 m. Dette bestemmes ved at løse ligningen B = 1000 som en ligning i v .


Svar #4
24. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

Hvad mener du med man skal løse ligning B = 1000 som en ligning I v ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ved at løse ligningen B = 1000 , bestemmer man den hastighed v, hvor B lige netop er 1000. For hastigheder mindre end denne hastighed, er B så mindre end 1000.

Løs ligningen B = 1000 , dvs

(2,765·v + 0,0480·L)2 / b = 1000


Svar #6
24. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

Det har jeg gjort.. og det resultat jeg får, sætter jeg så ind i formlen, og regner, og får bremselængden til 1046,74 m.

 

Men er det ikke bare decimalerne, der gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal bestemme en hastighed, ikke en bremselængde.


Skriv et svar til: Lille problemregningsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.