Matematik

Lidt hjælp til funktioner? :)

26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

God aften folkens :)

Er der nogen der kan hjælpe mig med de vedhæftede opgaver der omhandler funktioner?

Jeg er så blank :(

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: funktioner opgaver.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) For skæringspunkter med y-aksen gælder x = 0, og for skæringspunkter med x-aksen gælder x = 0 .

b) Ligningen x3 + y3 = 1 bestemmer y som en implicit funktion af x. Differentier ligningen med hensyn til x for at finde dy/dx .

c) Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor f(x) er den implicit definerede funktion y(x) .

d) Løs ligningen y'(x) = 0 .


Svar #2
27. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Tak :)

Jeg forstår ikke rigtig a). Kan du hjælpe lidt mere :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kurven er beskrevet ved ligningen

x3 + y3 = 1 , -2 ≤ x ≤ 2 , -2 ≤ y ≤ 2.

Skæringspunkter med x-aksen er bestemt ved y = 0. Man finder disse skæringspunkters x-koordinater ved at sætte y = 0 og løse den fremkomne ligning i x.

Det er en analog fremgangsmåde for skæringspunkter med y-aksen.


Svar #4
27. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Hvordan skal jeg sætte y= 0

Altså skal jeg løse følgende ligning: x3 + y3 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man i ligningen

x3 + y3 = 1

sætter y = 0, får man ligningen

x3 = 1


Skriv et svar til: Lidt hjælp til funktioner? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.