Matematik

2. grads polynomiet (røringspunkt)

28. oktober 2012 af hæhæhæhæh (Slettet) - Niveau: B-niveau

2. grads polynomiet f er givet ved forskriften
       
f(x)=-x^2+4x

1. Tegn grafen for f
2. Bestem en ligning for den tangent, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 1.
3. Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 6.

Er det muligt at få hjælp til 2'eren? Jeg ved ikke hvad røringspunktet er.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af mathon

 

   2. Bestem en ligning for den tangent, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 1.

            f '(x) = -2x + 4

            f '(1) = -2·1  +  4 = 2
 

   tangenten i (1,3)

            y = 2·(x-1) + 3

            y = 2x + 1


Svar #2
28. oktober 2012 af hæhæhæhæh (Slettet)

mange tak :)

 


Svar #3
28. oktober 2012 af hæhæhæhæh (Slettet)

er der mulighed for også at kunne få hjælp til 3'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2012 af mathon

3.
        løs
                 f '(xo) = -2xo + 4 = 6
 

   tangentligning i (xo,f(xo))

                 y = 6·(x-xo) + f(xo)

 

 

       


Skriv et svar til: 2. grads polynomiet (røringspunkt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.