Matematik

Hjælp til en funktion

29. oktober 2012 af quintt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

har lidt problemer med en opgave i en matematikaflevering. Kan i hjælpe?

Opgavebeskrivelsen:

En funktion f er bestemt ved
f(x) = x^(4)-8x^(2)+1
 

a) Løs ligningen f(x)=0.
 

På forhånd, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af mathon

       

                    f(x) = (x2 )2 - 8x2 + 1 = z2 - 8z + 1 = 0      når z = x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

sæt x2  = z

så får du en andengradsligning i z


Svar #3
29. oktober 2012 af quintt (Slettet)

Hvorfor z?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis du hellere vil kalde x2 for y, så spiller det jo ingen rolle her. Pointen er, at man når frem til en 2.-gradsligning i (x2) , som man så kan løse. Når man så kender x2 , kan man beregne x.


Skriv et svar til: Hjælp til en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.