Fysik

enheder.. HASTER

29. oktober 2012 af benjaminlund (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal finde plancks konstant, i eV*s formen

 

jeg har fået af en hældning, at 856,2=h*c/e

h=plancks konstant

c=lysts hastighed

e=ladningen på en elektron

 

for at få det rigtige svar, har jeg måtte gange 856 med 10^9 (for at få det fra nanometer til meter), men jeg forstår ærlig talt ikke hvorfor det er sådan. er der nogen der kan opstille en enhedsligning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Din talkonstant på venstre side må have en enhed?


Svar #2
29. oktober 2012 af benjaminlund (Slettet)

det er sammenhængen mellem 1/U_0 og lambda i nm hvis det siger dig noget

 

Men jeg tænkter lidt, at den er lig med højresiden, derfor må den vel også have alle de samme enheder, jeg kunne bare godt tænke mig en forklaring på enhederne.

(jeg ved ikke engang selv hvad jeg snakker om)


Skriv et svar til: enheder.. HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.