Matematik
Integration ved substitution
Hej allesammen.
Jeg sidder med en brøk som jeg skal finde det bestemte integrale af. Jeg ved at jeg skal benytte integration ved substitution, men jeg kan ikke rigtig finde ud af det. Er der en som kan hjælpe mig med at det, og prøve at forklare det trinvist så jeg kan forstå det? På forhånd tak.
Ps. opgaven er vedhæftet!
Svar #4
30. oktober 2012 af Jupit (Slettet)
Hvad mener du med at indsætte? Hvor skal jeg indsætte grænserne? på x plads eller?
Svar #10
30. oktober 2012 af Jupit (Slettet)
Jeg ender op med dette resultat: 1*(ln(2)-ln(1))
Kan det være rigtigt?
Svar #11
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
#10
Ja, dit svar er rigtigt, men det er ikke reduceret færdigt. Det er overflødigt at skrive, at man ganger med 1, og du bør kende værdien for ln(1).
0∫1 2x/(x2+1) dx = 0∫1 1/(x2+1) d(x2+1) = 1∫2 (1/t) dt = [ln(t)]21 = ln(2)
Svar #12
31. oktober 2012 af PeterValberg
Jeg vil give Andersen11 ret, - du bør vide at:
En lille regneregel, du også bør huske på:
Hvilket også kunne have været anvendt i #10, hvor du ender med:
Skriv et svar til: Integration ved substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
