Matematik

Opskrift på 2. grads polynomium

01. november 2012 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er i gang med en opgave omkring 2. grads poynomiummer, der volder mig lidt problemer, der lyder.

"Om et 2.gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet(7,4) ligger på dets graf.

Opskriv en forskrift for polynomiet" 

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af mathon

 

                       f(x) = y = a·(x-5)·(x-9)    gennem (7,4)

dvs
                               4 = a·(7-5)·(7-9)


Svar #2
01. november 2012 af PersNabo (Slettet)

Super tusind tak!!!


Skriv et svar til: Opskrift på 2. grads polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.