Kemi

Lambert Beers lov

03. november 2012 af klovnen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lambert Beers lov er: A = ε ⋅ 1 ⋅ c

Jeg har to ligestore bægerglas, hvori der er KMnO4. Men i den ene har jeg fordoblet volumenet ed tilsætning af rent vand. Og så skal jeg sammenligne farveintensiterne vha. Lambert Beers lov oppefra og fra siden.

Oppefra er de ens, men fra siden er farveintensiteten størst i det glas, hvor volumenet er lille.

 

1 er lysvejen, så er det ikke bare diameteren af bægerglasset, når man sammenligner fra siden?

Og er lysvejen ikke dobbelt så stor, når man ser oppefra i det bægerglas med den fordoblede volumen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2012 af mathon

 

     oppefra
                              A1 = ε·h1·c1

                              A2 = ε·2·h1·(1/2)c1 = ε·h1·c1 = A1

 

     fra siden

                              A1 = ε·d·c1

                              A2 = ε·d ·(1/2)c1 = (1/2) ·(ε·d·c1) = (1/2) ·A1

 

 

     

       


Svar #2
03. november 2012 af klovnen123 (Slettet)

Tak for svaret, men jeg forstår ikke, hvad du gør. A1 er  det bægerglas med den lille volumen, ikke? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2012 af mathon

 

                            A1 er absorbansen med det lille volumen


Svar #4
03. november 2012 af klovnen123 (Slettet)

Tusind tak for din hjælp :)


Skriv et svar til: Lambert Beers lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.