Matematik

Vektorfunktion - opstil kurvens ligning

04. november 2012 af ma1704 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

 

jeg er gået fast i 2 matematik opgave om vektorfunktioner jeg håber at der er nogle som ville hjælpe mig? 

opgaven lyder på følgende: 

 

opgave 1

jeg har fået opgivet at vektorfunktionen for r ser således ud: 

vektor r(t) = (x(t) over y(t)) = (5t+1 over 25t^2+15t-3) 

og at jeg nu skal opstille kurvens ligning (altså y=f(x) 

 

opgave 2

jeg har fået opgivet at vektorfunktionen for r ser således ud:

vektor r(t) = (x(t) over y(t)) = (5t+1 over 25t^2+15t-3)

 

bestem nu koordinaterne (x,y) til det punkt på kurven, hvor retningsvektoren er vandret? 

 

håber virkelig at der er nogle som er villige til at give en hånd, det ville være en kæmpe hjælp! :D på forhånd tak. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Man skal eliminere t. Man har

r(t) = [x(t) , y(t)] = [5t+1 , 25t2+15t-3] .

Så er

x(t) = 5t+1 , og y(t) = 25t2+15t-3 , dvs

t = (x-1)/5 , der så indsættes i udtrykket for y(t).

 

Opg 2.

Retningsvektoren er vandret, hvor y(t) = 0 . Løs derfor ligningen y(t) = 0 .


Svar #2
04. november 2012 af ma1704 (Slettet)

mange tak for hjælpen, nu tror jeg godt jeg er med på hvordan opgaverne skal løses :D

 


Skriv et svar til: Vektorfunktion - opstil kurvens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.