Matematik

anden og fjerdegradsligning

04. november 2012 af eray (Slettet)

Hejsa, folkens, der er 3 opgaver jeg har lidt svært ved som lyder sådan:

3x2-3x+6=0, jeg fik svaret til at være negativ altså mindre end 0, men er ikke helt sikker da der står i opgaven a) hint du må gerne divider i alle led med 3

og -3x2-5x-3=6x+7=

og den sidste  som er en fjerdegradsligning:

x4-4x2+3=0

Tak på forhånd! :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2012 af peter lind

Hvis du dividerer den første ligning med 3 får du x2-x+2 = 0, som er lidt lettere at arbejde med.

2. Træk alle led over på samme side af lighedstegnet.

Sæt y = x2. Så får du en andengradsligning i y


Svar #2
04. november 2012 af eray (Slettet)

okay, så det kommer til at give -75?

hvis det er rigtigt, hvordan laver man så de 2 andre? 


Skriv et svar til: anden og fjerdegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.