Matematik
Stokastisk variable
Hejsa
Jeg har en opgave der lyder:
Du ankommer til togstation. Du ved kun at togene afgår til din destination i intervaller af 1 time. Find middelværdi og standard afvigelse:
Dette må næsten være en kontinuert stok. variable.
Jeg har grupperet dataene i intervaller af 10 min, altså ]0 , 10]
Jeg skal så finde middelværdien hvilket jeg har følgende formel til:
∫-∞∞ x*fx(x) dx hvor fx(x) er tæthedsfunktionen.
Men mit spørgsmål er hvordan finder jeg tæthedsfunktionen ?
Svar #1
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
Hvad er det, man skal finde middelværdi og standardafvigelse for?
Svar #3
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
Der er så den samme sandsynlighed for enhver ventetid mellem 0min og 59,99999 min. Tæthedsfunktionen må så være konstant og defineret på intervallet [0;60[ med et integral på 1 over dette interval. Det er klart, at middelværdien er 30 min.
Svar #4
06. november 2012 af rexden1
Så når tæthedsfunktionen er konstant er den så konstant med den sandsynlighed der er for intervallet ?
dvs. når jeg har intervaller af 10 min så er fx(x)=0.16
Svar #5
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Den er konstant, sådan at 0∫60min f(t) dt = 1 , dvs
f(t) = 1/(60min) , for 0 ≤ t < 60min
Hvorfor deler du op i intervaller?
Svar #6
06. november 2012 af rexden1
jaa det er jeg egentlig heller ikke selv sikker på hvorfor jeg gør, måske fordi jeg sammenligner kont. stok variable med grupperede data i deskriptiv stat.
Svar #7
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
#6
Middelværdien er
<t> = 0∫60min t·f(t) dt = (1/60min)·(60min)2/2 = 30min
Standardafvigelsen fra middelværdien er bestemt ved
σ2 = 0∫60min (t - <t>)2·f(t) dt = (1/60min)·[t3/3 -<t>·t2 + <t>2·t]60min0
= (1/60min)·(603/3 -30·602 + 302·60)
= (602/3 -30·60 + 302)
= ((4/3)·302 - 2·302 + 302)
= (1/3)·302 ,
hvorfor
σ = 30min/√3 = 17,32min
Skriv et svar til: Stokastisk variable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
