Fysik

Relativistisk kinetisk energi

06. november 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Til Part A, lyder det: 

If this nucleus is moving at 75.00% the speed of light, find the speed of the emitted electron relative to the laboratory reference frame if the electron is emitted in the same direction that the nucleus is moving.

Svar: 0.999929 c

Til Part B, lyder det:

If this nucleus is moving at 75.00% the speed of light, find the speed of the emitted electron relative to the laboratory reference frame if the electron is emitted in the opposite direction from the nucleus's velocity.

Svar: 0.9965 c

De to ovenstående svar er korrekte.

Nu kommer vi til Part C,

In the case in part A, find the kinetic energy of the electron as measured in the laboratory frame.

Jeg mener, at man benytter formlen,

Klab = E - E0 = (γ - 1)mc2

Men, jeg kender jo ikke nogen masse for det, så kan jeg heller ikke svare det. Anyone?

Vedhæftet fil: Problem 37.62.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Har elektronen ikke en (kendt) hvilemasse?


Svar #2
06. november 2012 af DelFerro (Slettet)

#1

Nej. Det er alt, jeg har oplyst i #0.


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Min (skjulte) pointe var, at man kan slå elektronens hvilemasse op. Det er en kendt masse.


Svar #4
06. november 2012 af DelFerro (Slettet)

#3

Tak. Fandt en masse fra Wikipedia. (Sikke en mærkelig opgave =/ )

Hvad med den næste opgave, "In the case in part A, find the kinetic energy of the electron as measured in the reference frame of the decaying nucleus." ?

Skal man benytte den samme formel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2013 af jenshansen10 (Slettet)

har brug for hjælpe, kan ikke få opg. c til at passe. Jeg bruger formlen (γ - 1)mc2 hvor jeg indsætter hvilemassen m = 1,602*10-19 kg og γ=1/sqrt(1-v2/c2) og jeg får 1,1955 men får af vide det er forkert...


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2013 af came (Slettet)

Hvilken formel bruger man skal finde den kinetiske energi i det andet inertialsystem - 'In the case A, find the kinetic energy of the electron measured in the reference frame of the declaying nucleus?'


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2013 af came (Slettet)

Jeg tænker at man skal bruge E'/c = gamma * (E/c - v/c *Px) hvor E er 42.3 MeV fra det oprindelige spørgsmål og impulsen er (E/c2)*u, hvor hastigheden er 0.999929 men får ikke et korrekt resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2013 af came (Slettet)

* minus gamma


Skriv et svar til: Relativistisk kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.